Reklama
 
Blog | Beata Packová

Večírek v Teplicích jako ukázka komunistické minulosti…

O víkendu praskla jedna “malá”oslava v Teplicích, kde se sešli političtí kamarádi podivných jmen. Vrchol trapnosti pro všechny, ale také vrchol naštvanosti pro nás občany. Pokud jste mejdlo v Teplicích nezaznamenali, zde je krátké shrnutí.

Deník Blesk nachytal několik vysoce postavených lidí na večírku v Teplicích. Šlo o narozeninovou oslavu teplického kmotra Pera Bendy. Na svou oslavičku si pak pozval např. Jiřího Paroubka, zmocněnce pro sport Milana Hniličku nebo policejního šéfa Husáka. Podle MF Dnes se mejdan nekonal pouze v sobotu, ale začal již v pátek. Máme zde hned několik porušení, jednak oslava proběhla v hotelu, shromáždilo se více lidí a nikdo nenosil roušku. Všechno se provalilo a Babiš, Hamáček, opozice i občané začali zuřit. Hnilička se začal kát a rezignoval na post poslance, nicméně post zmocněnce pro sport si ještě ponechá. Paroubek klasicky arogantně odpověděl, že on neholduje alkoholu a nakonec policejní prezident odvolal Husáka z funkce. Máme zde už několikáté porušení pravidel ze strany politiků, člověk by si řekl:” To si z nás snad už dělají prdel,ne?

Zákony v této zemi platí jenom pro někoho

Vlastně všechny tyto kauzy poukazují na neponaučení se z  minulého režimu.U nás pořád převládá ten komunistický syndrom papalášů. Zároveň se ukazuje absence jakékoliv pokory ze strany politiků. K čemu nám občanům to jejich kání je? K ničemu. Většina takových lidí totiž pravidla moc dodržovat nebude. Babiš se může divit sebe víc, ale když jsou lidé unavení a frustrovaní a vidí potom tohle, nebudou pravidla dodržovat nikdy. Kampaň a komunikace směrem k lidem je nulová. Očkování populace vázne a když se na někoho dostane, není to ohrožená skupina, ale nějaká celebrita nebo úředník. V této zemi panuje dvojí metr, který je zastaralý a háže nás zpět do dob komunismu. 

Ponaučíme se někdy?

Jediné východisko se jeví v obměně generací. Nyní by měla nastoupit nová generace politiků, úředníků, kteří nebudou zatížení minulostí, ale budou se soustředit na budoucnost. Jejich pozice nebude nijak lehká, ale pevně doufám, že se jim to podaří. Jednou jsme už komunismus svrhli, tak se do něj opět nevracejme! 

Reklama